Nyttårsmeny

Gurimusa! Her sitter man hjemme og psyker seg opp for køhelvete, og regner egentlig med å se halve St. Hanshaugen Høyre dytte kvinner og barn unna for å komme frem til champagnen på Vinmonopolet i Waldemar Thranesgate. Men nei. En rosinrynket dame klamrer seg fast til sherryen sin i kassen og hele to kjekke unge herrer kan hjelpe VamPus med vinvalget til nyttårsmiddagen. Til tross for at hun synder mot regelen om at søtt skal følge tørr og ikke omvendt så virker jo dette lovende:

Forrett: Andelever på ristet loff, med en dæsj aprikoskompott.
Vin: Castelnau de Suduiraut Sauternes.

Hovedrett: Helstekt kalkum spekket med hvitløk- og basilikum, assorterte grønnsaker, mandelpoteter og VamPus' hemmelige saus.
Vin: Vigneti di Torbe Ripasso

(Ok, da. Den hemmelige ingrediensen i sausen er eplemost. Ha løk, hvitløk, gulerøtter etc i litt vann i en langpanne under kalkunen under steking slik at all kraft fra kalkunen samles opp. Hell litt kyllingkraft med smør i over kalkunen med jevne mellomrom. Ta ut den ferdigstekte kalkunen og legg først aluminiumsfolie og deretter et stort brettet håndkle eller pledd over slik at den holder seg varm. Julaften holdt kalkunen varmen i mer enn 45 minutter slik.. Sil da av kraften fra langpannen, hell over i gryte og kok ned kraften før du tilsetter fløte, salt, pepper og altså en dæsj med eplemost. Maizenna kan være greit for å få faenskapet tyknet...)

Dessert: Crème Brulée med en stripe pasjonsfrukt.
Vin: Saracco Moscati d'Asti

Kombiner tilberedningen av dette med å rydde og vaske huset, skyfle unna katta, dekke bord, pynte (riktignok minimalt), knuse et glass, banne og sverte på kjøkkenet, brenne potetene, rydde og vaske seg selv, sette frem apertiff og snacks, finne en kjole som (fortsatt) passer, rakne strømpebuksen, ditche kjolen, forsøke å sette opp håret, finne frem den helvetes crème brulée-brenneren, få på en bukse og i hvert fall noe med dyp utringning, sminke deg samtidig som du står og kokkelerer over dampende gryter, gjemme unna undertøyet som fortsatt henger til tørk, finne ut hvor katta ble av, finne frem serveringsfat og verktøy til å ta mat, tuppere håret - som uansett havner i en hestehale, mate katta og slå av lyset på kjøkkenet slik at den katastrofen som er i ferd med å utvikle seg der (oppvaskmaskin fungerer ikke på tredje året..) før gjestene kommer, et voila - nyttårsaften i det VamPuske hjem.

Og det til gjester som hadde vært like happy med øl og pølse, bare det var nok av begge deler.

Puh. Hva med deg?

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Followers